Kókuszos süti


Kókuszos (macskaszem)



Hozzávalók:

Tészta:
- 35 dkg sima liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg darált dió 
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1/2 sütőpor 

Habcsók:
- 4 tojás fehérje 
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszliszt 
- 4 evőkanál grízes liszt

Krém:
- 4 dcl tej
- 1 csokispuding (Dr.Oetker)
- 1 vanília cukor
- 1 evőkanál rétes liszt
- 25 dkg vaj 
- 20 dkg porcukor


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle és megsütjük.

Habcsók- a 4 tojás fehérjét a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a kókuszt és a lisztet, mindezt összekeverjük ( ha híg, adjunk hozzá egy kis kókuszlisztet). Addig állni hagyjuk még elkészítjük a tepsit, amit zsírozunk lisztezünk.
Tortadíszítővel a vége nélkül ( lásd a képen ) kis halmokat nyomunk a tepsire kb. 2cm távolságra egymástól mert megnőnek.













150º-on szárítjuk , légkeverés 130º kb. 30 percig.

Krém- a tejet, pudingot, vaníliát, lisztet megfőzzük pudingnak és kihűtjük. A vajat cukorral kikeverjük és hozzá adjuk a hideg pudingot és 3 evőkanál kakaót. 

Összeállítás: 
A korongokra tortadíszítővel rányomkodjuk a krémet , a kókuszok alsó részét megkenjük keményebb lekvárral és rányomjuk a krémre. 3-4 órát állni hagyjuk és utána bemártogatjuk csokiba, kicsit lecsöpögtetjük és sütő papírra rakjuk. Kb. 40 dkg csokira lesz szükségünk amit zsírral picit felhigítunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések